4.12.08

lite dagbok sadar..

1 december mandag
Vi har nu lamnat Taupo for Waitomo Caves och vi hade uppenbarligen ingen aningom vart vi var pa vag nar vi bokade 2 natter mitt i ingenstans. ingen tackning pa mobilen ens. och efter att ha blivit hart uppraggade av guiderna i grottan sa ar vi nu sma nervosa att det ska sladda upp en bil som vill att vi ska folja med till pubben i ett samhalle 8 km bort..
grottorna var for ovrigt var grottorna riktigt haftiga. med vatdrackt och gummiringar plaskade vi genom dom fullt med lysmaskar i taket som bildade en stjarnhimmel i underjorden. Vi hoppade baklanges nerfor vattenfall och at chokladfiskar. Pa hostelet fixade vi skjuts med tjejen i receptionen for att komma till en mataffar, om vi nu ska stanna har i 2 natter! Om det var aventyr vi ville ha sa har vi fatt det nu:)

2 december tisdag
Kvar ute i odemarken. som tur va fick vi skjuts av en kvinna pa hostelet till Waitomo som bestar av ett turistcenter, en bar och nagra hus. Darifran borjade en vandringsled som vi hade som dagens aventyr. Vi fick uppleva tuffa pannkaksstenar och tunnlar. Pa hemvagen gick vi in pa Nya Zeelandsa enda stalle dar de syr klader av angora pals, alltsa kaniner skumt!! For att fylla ut tiden passade vi pa att tvatta och eftersom vi inte anvavde torktumlaren tvattade vi gratis. Kajsa har lite svart att tyda microinstruktioner, hon har idag kraschat riset till middagen och brant popcornen till tv. fast sa illa va det inte;) Linnea ar standigt kall om tarna och skulle behova duntofflor eller en varm Puttrik.

3 dec onsd
Vi vantade pa en buss typ hela dagen. Bussen kom som tur va och tog oss till Rotorua, aggfisens stad. Sa nu bor vi pa Crash Palace, ett stalle med hangmattor, bbq, egen pool och raggea i hogtalarna. Ikvall har vi sett pirates of carribean 3. Nagra tyska brudar pa vart hostel undra om vi var systra..hihi

4 dec torsd
Annu en dag med trotta fotter. Vi vandrade mot reedwoodskogen. Det var maktigt med sa stora trad! Total vandringstid pa 5 timmar. Efter en middag med kokt potatis, fiskpinnar och cola vilade vi i varsin hangmatta och njot av livet! En 2,25 l cola kostar 1,89 dollar medans en 1,5 l cola kostar 2,69 dollar...hmm konstigt! Nu blir det film i tv-rummet, sen somnar vi nog tidigt!

5 dec fred
Gratis frukost!! bestod dock av vittrostbrod och sylt..Dagens mission ar att hitta Pip som kommer med bil fran Ashhurst och Jimmy som kommer med buss fran Auckland..(tror vi). Sen ska vi kolla pa mer kokande aggfislera och ata gratis bbq..(hostelet bjuder). Sa vi kommer alltsa tillbringa dagen pa Rotoruas busstation och hoppas att jimmy stiger av fran nagon buss..:)

Inga kommentarer: