24.12.08

mer nya zeeland

forstattning pa Lucia, 13 dec.
Vi lamnade alltsa katikati och begav oss till ohope beach dar Pips kompis Kylie har ett strandhus, ett bach. efter lite snurrande hittade vi ratt och kom rakt in i forfesten och fler kiwivanner dok upp. kul att fa traffa lokalbefolkningen. Senare gick vi de 50 metrarna till stranden och satt framfor brasan. gitarren akte fram och vi sjong kanda och okanda sanger, fullmanen gjorde skuggor och var pricken over i:t. sen visade killarna sin college-Haka, typ krigsdans med maoritext, riktigt coolt. Pip visar oss en fantastiskt sida av nya zeeland. En ovanlig Lucia men riktigt mysig, nangang vid tretiden krop vi ner efter en harlig dag. Kajsa testade aven Marmite denna dag, det ar typ svart/brun jastgegga de har pa mackan, sager val sig sjalvt att det inte var gott...

3advent 14 dec.
Vi borjade dagen med en promenad langsmed stranden och tog ett dopp i vagorna. Sen vart det frukost med avokados (eftersom Wyn skickat med oss tva kassar med avokados...) sen fortsatte vi med en heldag pa stranden bland surfare. riktigt kul att fa se denna sidan av NZ da det var ont om turister och endast Kiwisarna sjalva som borjat sin semester. sedan at vi god glass och softade annu mer.

15 dec mandag
lamnade ohope beach vid lunchtid och korde mot Mahia. landskapen var fantastiskt da vi korde i en dalgang, en gorge. nar vi kom fram till Pips familjs sommarhus tog vi en promenad langs med stranden. Dar var den vilda delfinen och vi lekte med den i vattnet. en vild delfin!!

16dec tisdag.
Idag tog vi oss en extra (?) seg sovmorgon men ungefar 10.30 masade vi oss ner till stranden. pa framvagen motte vi Pips bror Mick som kort upp fran Palmy. Han hade tva kajaker med sig. Kajsa och Linnea gick ner till stranden och lekte med delfinen i vantan pa de andra. tanken var att bestiga ett berg men istallet hamtade vi kajakerna och paddlade runt med Moko (delfinen). senare pa kvallen tog vi en joggtur och besteg berget, korde lite styrka pa stranden och kajsa avslutade med ett dopp i havet, sen at vi risotto och spelade kort.

17 dec onsd
Njuter av att ha semester! nar alla hade vaknat och atit frukost tog vi en tur med bilen och stannade vid en ode strand. dar byggde vi stenhus av pimpsten och lekte i sanden. sen akte vi hem igen och Linnea stekte pannkakor. pa eftermiddagen spelade vi monopol fran england, pundsedlar och gator fran london och kajsa storsegrade!

18dec tors
idag ringde klockan tidigt, 08.00 och en dryg timme senare begav vi oss till Wairoa for att dumpa Jimmy som akte till Taupo. Vi andra fyra drog till Lake waikaremoana, en sjo i bergen. dock var pip osaker pa vagen sa nar Linneas inre kompass skrikit ett tag sa hon till och vi kom sa smaning om pa ratt vag igen.. Uppe i bergen tittade vi pa massa vattenfall fran 12 till 42 meter hoga. val i Mahia igen hade pips och micks syster Jo anlant med hennes sambo. syskondejt! intressant att folk med samma uppvaxt kan bli sa olika!

19dec
efter en sovmorgon lamnade vi syskonen sjalva en stund och gick till stranden. efter lunch i stugan och en vilostund gick vi ater till stranden for att lara oss surfa. gick val sadar, vagorna var for sma och for korta. sen tog vi en ol och at chips med hela syskonskaran + nagra tyskar. BTW ar Gisborn som vi passerade i mandags varldens nast ostligaste stad, och vi som trodde jorden var rund! :)

20 dec lordag
idag akte vi till andra sidan halvon och gick en promenad. som vanligt var vi snabbare an den forutsagda tiden pa tva timmar, vi klarade av den pa en timme.. kullarna ar nastan bruna av solen och torkan men det var en vacker kontrast mot det turkosa havet. sen lag vi i solen och laste bok innan vi gick till affaren och kopte glass. gb heter fo streets i detta landet. ikvall har vi spelat plump medan ett sommarregn strilade ner utanfor.

21dec 4advent.
idag akte vi ivag till ett stalle 20min harifran som vi tror heter merere springs. dar badade vi i en naturligt uppvarmd pool. det fanns olika pooler som var olika varma vi valde den som var ca 34grader. val hemma laste Linnea ut en bok och packade in kajsa i en lermask vi fatt i Rotorua. hemma spa! nu har snart halva tiden pa NZ gatt och vi hat mkt tid att tanka vilket ar bra pa sitt satt. en del av oss langtar hem men inte hemlangtn pa det sattet utan efter personer vi tycker mycket om. en annandel vill inte alls att detta ska ta slut for da maste vi ta tag i vara liv. vi kanner oss bada lite kluvna. jaja gonatt

22dec mandag
och sa var det dags att lamna Mahia. Linnea stekte pannkakor till frukost och sen borjade vi packa och stada. till eftermiddagen anlande vi till havelock north och letade oss ut till pips morbror, ett jattefint hus och vi blev bjudna pa en riktig sommarmiddag. bbq med egenodlad farskpotatis och jordgubbar med passionsfruktsglass till efterratt. efter middagen akte vi till en utkikspunkt och spanade ut over hastings och Napier medan solen gick ner.

23e tisdag
efter att ha sovit ganska daligt gav vi oss efter frukost ut pa aventyr. forst ut var en tradgard med sma roligheter i och ett mysigt fik. vi slog till pa varsin jordgubbs smoothie. sedan navigerade vi vidare till en chokladfabrik. Pip ar galen i choklad sa vi kopte lite olika praliner. sen akte vi in till Hasting och lunchade med en killkompis till Pip, staden ar konstig och jarnvagen gar rakt igenom en stor fontan. Sen akte vi vidare till ett oststalle, en vigard och ett jordgubbsstalle. val hemma rullade vi nastan fram av all mat. pa promenad runt havelock north sag vi en bil med ol-skarm i backspegeln men reagerade forsent for att hejja. aven idag uteblev de utlovade skurarna. ikvall ar det house pa tv och imorn ar det julafton, halva tiden pa nya zeeland ar avklarad och det kommer saga svisch, sen ar vi hemma. dubblakanslor som sagt.

24 julafton
vaknade av att det regnade. tomten hade besokt oss i natt och det hangde choklad at pip franfor oppna spisen sen bar det av in till napier dar vi motte upp systern och hennes kille. de kopte nagra klappar och visade oss runt i staden som forstordes i en jordbavning 1931. Sen bar det av tillbaka till morbroderns hus. Linnea fick inte kopa vin till familjen pa sitt svenska korkort (det ar 18ars grans) men det loste sig i nasta affar... Hemma hos Pips foraldrar igen (tre timmar fran dar vi vaknade) fick vi somvanligt supergod mat och efterratt. Linnea hade msndejt med patrik och kajsa fick vara social med familjen. deras jultrad ar en tall, mycket skumt. Jimmy som redan var har nar vi kom hade kopt varsin chokladkaka at oss i julklapp. en ovanlig julafton, imorn ska det atas till tusen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej godingar! vilken sommarjul ni har da! har i minnesota har vi 30 cm sno och jag saknar skidakning, de gor inte sant har, iaf inte i den har familjen tyvarr! iiih, ater massa julmat, maste rora pa mig lite snart annars kommer jag hem som en riktig amerikan (=fet) ha det kanon! kram Linnea