13.7.06

idag är idag och inte imorn eller igår

P3 har goo goo dolls i tre från en idag. goo goo dolls har nog gjort en eller två av de bästa låtarna jag vet. Slide, Iris, så förbannat bra. Iris tillbringade 18 veckor på USAs singellista utan att vara utgiven( nå´t sånt) utan kom ut som soundtrack till filmen änglarnas stad.

Jag är hungrig och det är en och en halv timme kvar till lunch. tänk om man kunde få vara ledig. det är ju ändå sommarlov. fast lov betyder inte ledigt. på gymnasiet fick man lära sig att de kortare loven betydde att en massa arbeten skulle skrivas och att det skulle pluggas på prov.. efter att man passeras typ 15 årsåldern börjar sommarjobbshetsen. Först ska man få tag på ett bra jobb där man inte blir utnyttjad utan utnyttjar(?). Har du eller dina föräldrar inga kontakter är det kämpigt. När du väl fått ett jobb (oftast inom vården eller sälja jordgubbar) är det rätt slitigt med tidiga mornar och för mycket eller för lite att göra. När man kommer tillbaka till skolan igen säger lärarna: Jag hoppas att ni vilat upp er ordentligt för nu kör vi från max direkt!
Vilat upp sig. yeah right! när skulle vi hunnit det?

Det finns barn och ungdomar som inte vill att skolan ska sluta, för de har det bättre där än hemma. och det är synd. det finns barn som hatar i skolan och inte vill vara där. och det är synd. för de tvingas gå "sommarskola" och det blir alltså ännu mer skola åt dem som inte vill vara där..

Sen är ju det här med studiemedel en historia för sig (var förresten tvungen att beställa nya papper från csn eftersom mina försvunnit spårlöst(misstänker starkt spöket). Studenter vill ha mer pengar att röra sig med, såklart, det vill nog alla, även dem som har för mycket pengar redan nu. Men bara för att vi vill ha mer pengar betyder det ju inte att vi vill ha mer lån! 92 kronor extra i bidrag skulle vi få. och 200 i lån. hurra. 92 spänn, ska jag gå på bio för dem? eller köpa kött för pengarna?

Nu är mina fingrar blå från det kalla vattnet som finns i vår vatten automat här på jobbet. ska nog ta en kopp expressochock ur kaffemaskinen för att hotta upp fingrarna lite.

Lisa, kom hem från england och skvallra med oss innan du flyttar till stockholm!

2 kommentarer:

Lisa sa...

Yo, bra initiativ bruden, det har med bloggandet ar prima.

Jag och Emelie pladdrade lite om att ha en get together nasta fredag, vad sager du om det?

Vi maste ju hanga i gang innan hon den dar maria drar,
nar kan du? vd passar bra?

Lisa sa...

Yo, bra initiativ bruden, det har med bloggandet ar prima.

Jag och Emelie pladdrade lite om att ha en get together nasta fredag, vad sager du om det?

Vi maste ju hanga i gang innan hon den dar maria drar,
nar kan du? vd passar bra?