30.1.09

26 jan -09 mandag
Det ar alltid mandag eller helg kanns det som, men uppenbarligen inte. Vi segade oss ivag fran Lisas hus och akte till Edmonds fabrikstradgard. En fin en! Darefter kopte vi lunch (Kajsa kopte pie, precis som det star pa hennes T-shirt) och tog tunneln till Lytteltone. Vilket ar ett litet samhalle utanfor Christchurch dar hamnen ligger. Manga cafer fanns det dar. Sen tog vi vagen over berget tillbaka till stan. Vi styrde kosan norrut mot Kaikoura. Vi satte upp vara talt pa en Doc-camp, kanske sista gangen vi campar under denna resa. Kanske inte? Kvallen agnandes at spel och boklasning medans syrsorna tjot varre an tinnitus i skogen.

27 jan tisdag
Vi vaknade och det var inte soligt. Men det regnade inte heller. Vi korde in till Kaikoura. Val-turen vi bokat var installd pg.a. for hart vader..blaa! Vi bokade en senare tur och hoppades pa battre vader. Efter att ha gjort huvudgatan i byn akte vi till ett fik med egen fudgetillverkning. Efter en omgang provsmak var vi alla fast! Efter det akte vi tillbaka till byn. Plotsligt utbrister Kajsan : "Serious, I think I know that guy!" och det gjorde hon. Efter att ha snackat med Bjorn ett tag och tankt att varlden ar liten, sa vi hejda. Pip och Kajsa gick och klippte sig, det osrgenade ute. Alla valturer stalldes in. Nagon hade skrivit i besoksboken att turen var for japaner, och om man ville se riktiga valar skulle man aka till Island. Det ska vi gora, nagongang... Vi begav oss till Picton och tog in pa ett hostel..imorn ska vi aka bat.

28 jan onsdag
Kl ringde 0410..Usch! Vi pallrade oss ur vara varma sangar och akte mot hamnen och farjan. Vadret va blasigt och vagorna stora. Kajsa sov dubbelvikt i en stol storre delen av resan. Medan Linnea och Mike spydde och Pip vart lite sjosjuk hon ocksa. Vi tog oss iallafall iland i Wellington. Lite komiskt nar de tackade for att vi akt med bolaget och hoppades att vi var nojda med resan. Att vi gjort! Sen letade vi upp Sophie i Wellington och gjorde staden. Borjade med en naturstig om Nya Zeelands flora och fauna. Kakade lunch och vandrade sen i den Botaniskatradgarden. Vackert! Vidare mot hamnen och kopte god glass i riktig vaffla. Sen till Te Papa, som ar ett slags museum och exprementum om Nya Zeeland. Vi tog bilder coh lekte med dem pa en vagg. Sa avslutade vi dagen med en ol och middag pa asiatiskt vis. Vi far ju borja vanja magen infor Thailand..

29 jan torsdag
Sovmorgon och sen brunch pa stan pa ett mysigt fik. Vi snackade med Sophie och hamnatde upp Mike. Mot Palmy! Pa vagen dit stannade vi i en liten by med massa outlet-butiker..massa skit sa vi kopte ingenting. Val "hemma" stadade vi bilen som rullat ca 400 mil sen jul. Nu ar vi redo infor nya aventyr!

30 jan fredag
Pysseldag som inneholl, ompackning av vaska, tvatt, packning av talt, prat med folket dar hemma, internetande m.m. Tydligen har vi gjort gott intryck pa Pips mormor for hon vill traffa oss och saga hejda. Sa nu aker vi snart till henne pa fika, sen ikvall ska vi fixa svensk middag till familjen. Det blir potatisgratang med kottbullar, kalsallad och kladdkaka till efterratt.

Inga kommentarer: