10.3.09

thailand

4mars onsdag
Idag lamnade vi Vietnam. Innan vi gjorde dfet kopte Linnean sig ett par glasogonbagar. vid 13 korde taxin oss till flygplatsen Flyget lyfte straxt efter planen men resan till bangkok gick tokfort. bara 1.5 h eller mindre. San skillnad i tullen sen sist vi var har! Nu ville tullmannen veta vart vi skulle bo och han tog kort pa oss. hmm. Men vi kom in i landet i alla fall. vi hade oroat oss for hur vi skulle ta oss till inrikes terminalen men det var bara att ta rulltrapåpan i tva vaningar. skont! Sa nu sitter vi har pa nagra bankar. flyget till Ko samui gar imorn bitti kl 0600. Sa vi lar sitta har en stund till. vi ar i allafall matta. DessutomÖ vi hade tagit ut dong for att betala flygskatten. hon pa hotellet sa det och det stod i guideboken fran 2008. Men val pa plats skulle inga skatter betalas. precis som pa nya zeeland. vi blir sa arga. dock fick vi betala for vaskorna eftersom vi uppenbarligen inte gjort det nar vi bokade resan pa turistbyran i bangkok.

5mars. torsdag
efter iaf nagra timmars somn påa de harda bankarna pa terminalen blev klockan efter 04 och det var dags att checka in. vi utnyttjade bangkok air sa mycket det gick och fick gratis snacks till frukost. mini crassanter och popcorn, mums. aven internet for en stund. sa lyfte planet mot Koh Samui pch en timme senare var vi framme. Lite lagom sega blev vi inbokade i en liten bungalow, det billigaste vi hittade sen lag vi i skuggan av traden nere vid stranden och laste storre delen av dagen. Till kvallsmat at vi nudlar det vidrigaste Kajsa atit hittills. som gummi och hon kunde inte ata upp. Pa stranden hamnade vi bredvid en gammal klasskompis till Linnea han pratade om thaihoror och bevisade att han fortfarande var en idiot sa hon ignorerade honom och halsade inte ens.
resten av kvallen vandrade vi langs stranden och de slappte upp lycktor mot himlen.

6e mars
sa var det helg igen. kul! Aven om vi inte marker nagon storre skillnad. Kajsa vaknade forst vid 11 tiden nar linnea tyckte att det var dags att ta tag i dagen. Sa vi kakade en gigantisk fruktsallad och la oss sedan i skuggan pa stranden. voi badade och laste hela dagen. sen at vi indisk pa kvallen nar vi vandrade hem fran resturangen kom en man med en apa fram apan borjade klattra pa Linnea. lite olustigt.
Inatt vackte Linnea Kajsa genom att hoppa upp ur sangen och skrika for full hals. sern flog hon over till kajsas sang innan hon insag att det bara var en drom om rattor i sangen. tok!

7e lordag
Vi har semester! Dagen idag sag ungefar ut som igar. lihgga och dra oss lange, ata fruktsallad och sen ligga i skuggan och lasa bok. och ja, det ar vackert har med det turkosa vattnet och den flera kilometer langa sandstranden. sen nar det ar morkt tander alla strandens resturanger lycktor i olika farger som lyser upp natten. dagens visdomsord om livet blev slappna av och folj med, det ordnar sig.
8 söndag.
sa var det dags att lamna Koh Samui. Vi tog slowbaten över till koh pah gnang och borjade leta taxi till hotellet (som vi för engangskull bokat i förvag för att underlatta, ironiskt nog) Det visade sig att vart hotell lag pa motsatt sida mot dar vi befann oss och ingen annan skulle dit. alltsa tokdyr taxi for oss, eller skaffa nytt boende. efter nagra funderingar blev det nytt boende. vi mötte en man pa gatan som erbjöd oss ett for 650, gött, dekör vi pa! Nar vi val kom dit var det fullt men de rojde en reservbungalow langst nere vid vattenbrynet for oss. pa kvallen promenerade vi in till stranden dar fullmoonpartyt kommer hallas. vi bokade buss och farja tillbaka till bangkok och vidare till koh chang. sen somnade vi till dunket av forfesten pa stranden

9 mandag
Staderskan knackade pa dörren. klockan var runt tio och vi var tvugna att flytta ut. Vi fragade om vi inte fick sova uppe i restaurangen eftersom mannen pa gatan faktiskt loivat oss fler natter och att det antagligen sklulle vara ratt fullt overallt. sa vi flyttade dit vara vaskor. sen blev det en heldag pa stranden och vi har bada battrat pa brannan. nu sitter vi pa klipporna vid vattnet och laser medan solen forsvinner ner bakom bergen. det blev inte resturangens golm pa natten. vi fick staderskans egna rum istallet vagg i vagg med resten av familjen. trevligt!

Inga kommentarer: