23.11.08

in Taupo...

21/11 Idag har vi inte gjort mycket mer an akt buss mellan Palmerston north och Turangi. Nu ska vi bo I en liten campingstuga har, bara for att vandra over vulkaner imorn. Inte varldens hippaste camping direkt men tva natter ska vi val klara. Vi hoppas pa en grym dag imorgon. Idag horde vi Calling you med blue October pa radion I mataffaren. Den som inte vet texten far googla upp den, speciellt patrik! Pips bror tavlar I kaontpolo med kajak I laget the Vikings, tydligen I hogsta serien. Han kansk foljer med oss runt pa sydon sen! Var forsta bild av turangi var tva killer I en pick up som fragade om vi var fran Sverige och om vi rokte marijana..

22/11
Dagen borjade tidigt, redan 06.40 ringde klockan. Efter att ha huttrat ett tag I vara sovsackar (sockerbiten hade noll isolering) tog vioss upp. En time senare hamtade bussen till tongariro crossing upp oss. En vandring som skull eta 7-8 timmar gjorde vi pa 5.30- 6 timmar. Vyerna var mestadels fantastiska. Hara r vissa scener I saga nom ringen inspelade. Det sager val allt. Trots massivblast pa toppen var vi nojda med turen. Vi fick se varm rok stiga ur marken och en raddningshelikopter. Ikvall har vi gatt en promenade och ska dra igang en omgang kort. Kajsa ar forkyld och vi har antligen fatt en mobil men vi kan itne nummret till den sjalva. Fraga patrik eller kajsas pappa…

23/11Ginsten tar over NZ och blommar nu for fullt.
Sa har vi anlant till stand Taupo. Dn ligger vid landets storsta insjo och jag linnea far lite vibbar fran vatterstranden. For att vara en ratt liten stad har de alla kanda snabbmatskedjor, vi at pizza idag. Pa ett stalle som heter hells pizza. Inte som hemma men smakade finfint och racket till tva maltider! Vart hostel, Urban retreat verkar schysst. Vi har bokat fallskarm till imorn, men de som skulle hoppat idag fick stalla in pga vadret sa vi far halla tummarna imorn.. vi undrar hur mkt en feet ar, vi ska hoppa fran 15000 feet namligen.. De har veckorna blir nog vara dyraste pa resan, men det ar vi varda! Nu ligger vi vid strandkanten och solen taar. Men det gor inget for vi ar insmorjda I solfaktor 40!
Pussen!

Inga kommentarer: